2016. február 24., szerda

BMW teszt


Jelen bejegyzés egy 8 évvel korábbi blogolás ismételt elvégzése. Célja, hogy továbbra is vizsgáljuk, hogy keres a Google.
Ahogy korábban leírtam, a mostani bejegyzés teszt céllal készül. Azt vizsgálom, hogy milyen módon keres a Google. A következő szövegben 10 alkalommal fogom leírni az itt látható autómárka nevét. De fussunk is neki! Lássuk a medvét!
BMW a bajor és a német autógyártás remeke, igazi high-class termék. Kezdetben a BMW repülőgépek motorjának az elkészítésével, majd később motorkerékpárok és autók gyártásával is foglalkozott. Természetesen a 2. világháború ezt a céget is a tönk szélére sodort de talpra állt és kezdetben akár hiszitek akár nem, de alumínium edények gyártásával foglalkozott. 1950-ben készült el a BMW R 25-ös motorkerékpár, amelyből 23400 darabot készítettek. Az 50-es években érte el a változás szele Németországot, ugyanis megnőtt az igény egy egyszerű négykerekű iránt, és ezt a vágyat a 600 cm3-esBMW 331-es modell elégítette ki. Az 50-es évek áttörését egy igazi mestermunka jelentette, amely már a Mercedes 300 SL számára is konkurencia volt. Ez a modell valóban gyönyörűre sikerült és formajegyeit a mai típusok is megidézik. Ez a BMW507, amely kabrió változatban is kapható volt. Íme! (Nagyobb mérethez klikk a képre)
A jellegzetes koportyúk, amelyek az M sorozat valamennyi darabjára felkerültek, a jellegzetes hűtőrács. Ez már igen! Mestermunka!
Egy kicsikét ugrok az időben és egy másik kedves modellemről ejtenék néhány szót. Ez pedig az olasz származású 12 lóerős, 160 ezer példányban előállított BMW Isetta. Egy igazi mini! A beszállása az első szélvédő-ajtónál volt lehetséges. Az igazi trendváltás a 1960-74 közötti években következett be a BMW gyár életében. Ekkor jelentek meg az első "cápák". Az 1-es, 3-as és 5-ös sorozat. Ezek az autói a gyárnak számomra nagyon teszenek. Én is először, ha jól emlékszem egy 3-as cápában ültem hatul, de őszintén mondom nem volt valami kényelmes. De egy élmény maradt. ABMW könyvem szerint 1975-től 1985-ig terjedő időszakban indult meg a cég világkarrierje, de szerintem hamarabb, már az 507-essel. Szívesen elfogadnék egy ebből a korszakból származó 730-as "bálnát", vagy ennek a modellnek a topját egy 745i-t, amely 252 lóerős volt és 54.200 Márkába került. Ebből a korszakból származik a 6-os sorozat is, amelyből Debrecenben is volt járgány. Egy ezüstszürke és a talán egy sárga. A 6-os sorozatba már ekkor olyan technikát építettek be, amely megakadályozta, hogy gyorsításkor emelkedjen a kocsi orra. Újabb ugrás következik a BMW történelmembe és máris 1991-1997 közötti időszakról mesélek egy kicsit. Ekkor a gyár benyelte a Rovert és az ahhoz kapcsolódó autókat, pl. a Mini-t, Land Rover-t, Range Rover-t és az MG-t.
Mivel már csak egyszer írhatom le ezt a bizonyos szót, ezért úgy gondoltam, hogy egy igazi mesés darabnak szánom. Ez egy koncepció autó, amelyet persze átdolgoztak és ebből született a Z4 Roadster. Dehogy melyik ez a varázslatos járgány?
Ez a BMW Z07-es gépe! Egyszerűen pazar, mesés járgány! 2-3000 darab készült volna belőle évente és mintegy 150.000 Márkát kellett volna leperkálni érte. Nem gyenge! Ez a gép az 507-es utódjául szánták a gyár mérnökei és észbontóra sikerül!

Véget ért a 10 szó, remélem tetszett ez a kis történelem, most várok egy picit és tesztelek. Kíváncsi vagyok, vajon hányadik oldalon hozza a Google a Cívistigrist.

Nincsenek megjegyzések: