
A minap,
kb. lassan egy hete a
Sógorom blogjában olvastam erről a süteményről, amellyel a Sógorom litván
kolléganője Brüsszelben meglepte a
munkatársait. Érdemes
ráklikkelni a képre! Nagyon szépre és ízlésesre sikerült, precízen van kidolgozva, és
kb. 2 nap az elkészítési ideje -nem csoda. Ez egy
süti-torta és az elmondása szerint nagyon finom, ilyen citromos máz van rajta, a belseje meg
olyasmi mint a mi gyümölcskenyerünk. Szép, szép, és megemelem a kalapom a készítője előtt, de valahogy mégis volt és van bennem valami kis gőg, mert a fent említett
blogban egy kicsit
fikázgattam a
gomba-sütit, pedig tudjátok alkotni nehéz,
fikázni könnyű, de csak nem sikerült és most sem sikerül napirendre térnem a gomba felett. Ízlések és pofonok és tényleg, amíg meg nem kóstolom, addig nem becsmérelhetem a gombásat. De! Ha már itt tartunk, akkor egy igazi versenytársat mellé állíthatok és döntse el mindenki, hogy ha a 2 édesség közül választhatna, akkor melyikbe mélyesztené bele a zománcot.

Íme az én
támogatottam, az Édesanyám Dobos tortája, amelyre szintén érdemes
ráklikkelni a nagy méret miatt. Csak néhány jellemzőt engedjetek meg: 20 szeletes, 10 lapos torta. A lapok között rummal gazdagon kiveret csokoládé krém. A teteje
karamellizált cukor, amely szinte mérnöki precizitással van felosztva 20 szeletre. Rendkívül
finom és aki egyszer megkóstolta, az soha nem fogja elfelejteni. Úgy nem vagyok elfogult? :) Ma is egyet, tegnap pedig 2 szeletet ettem ebből a finomságból, és azt is elárulom, hogy még a hűtőmben is van még 2 szelet, így aki feltétlenül meg szeretné ízlelni ezt a csodát, az keressen meg és megbeszéljük. Azt elárulhatom mindenkinek, hogy ilyet - 10 laposat - cukrászdában sem kap, ott jó esetben 4+1 lapos formában árulják és a krém is inkább vaj, mint csokoládé.
No kérem ez volt itt a reklám helye, akit érdekel a torta elkészítésének a fortélya az küldjön egy E-mailt a szüleimnek a
lajamoszi[kukac]
gmail[pont]
com címre és megkapja a választ a kérdéseire, vagy a receptet, de személyes találkozó lebonyolítását is meg tudom oldani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése