A napokban az egyik barátom meglepett egy kis szerb csemegével, mégpedig egy üveg Ajvar krémmel. Mondta, hogy egy ilyen padlizsános cucc, de nem gondoltam volna, hogy ilyen finom lesz.
Egy, a képhez hasonló üveggel kaptam, de már alig van, mert feléltem már a felét, mert annyira finom.
Egy, a képhez hasonló üveggel kaptam, de már alig van, mert feléltem már a felét, mert annyira finom.
Eredetileg köretként szokták ezt kínálni az ajvart, de nekem barna kenyérrel, paprikával és egy jó pohár tejjel annyira, de annyira jól esett, hogy alig bírtam megállni, hogy ne pusztítsam.
Csak, hogy megfogható legyen az számotokra is az ajvart, bevágtam a Wikiről némi infót. Íme:
Az ajvár paprikából, padlizsánból és fokhagymából készített mártás, amit leginkább húsok mellé kínálnak, de salátát is ízesíthetnek vele. Az ajvár továbbá kiváló fűszerkeverék különféle pikáns mártások készítéséhez, levesek ízesítéséhez. Hideg mártásként majonézzel vagy tejföllel-kefirrel is össze szokták keverni sültek mellé. Túlnyomórészt a Balkánon népszerű, itt is leginkább Szerbiában. A paprikától függően lehet édes vagy csípős is. A Balkánon minden magára valamit is adó háziasszonynak megvan a saját ajvár-receptje, amelyről állítja, hogy a legjobb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése