2011. november 25., péntek

Csak váz és kerék...

Már csak a kerekek és a váz, - ennyi maradt az eredeti bringából, mivel a Schwinn-Csepel cég olyan minőséget dobott a piacra, ami alig 1000 km után teljesen leamortizálódott.
Először a hajtást kellett lecserélni, - az első tárcsát, a hajtókarokat, a láncot és a hátsó fogsort, majd az új váltórendszer miatt átfűzésre került a hátsó kerék, ami így minőségi küllőzéssel lett felszerelve. A jobb hajtás miatt úgy döntöttem, hogy a gyári szutyadék minőségű fékrendszert is kicserélem, amit viszonylag olcsón az eBay-ről sikerült beszereznem. Ezt követte egy új stuszni felszerelése, mivel az eredeti olyannyira kikopott, hogy recsegett az egész kormány. A kaput egy ominózus tiszafüredi verseny tette be, amikor egy több kilométeres szakaszon olyan rossz minőségű volt az aszfalt, hogy teljesen gerelyre ment a kormánycsapágy. Ekkor még ideiglenes módon kezelni lehetett a csapágyat, de az elmúlt időben már minden kormánymozdulat során elég furcsa érzésem volt.
Ezután döntöttem úgy, hogy ettől a gyári selejt csapágytól is megszabadulok, de olyan formában, hogy a gyári villát is kihajítom a francba, mert azt meg - kinézete alapján - valami mountain bike villáról másolta le a Schwinn.
Bocsánat, hogy ennyit szidom ezt a céget, de tényleg gyenge minőségű anyagokból állított össze kerékpárt, továbbá többször fordultam hozzájuk Emailben segítségért, de még válaszra sem méltattak, szóval ide, vagy oda ez a mostani új dizájn, a kutyából nem lesz szalonna. Láttam a múltkor egy ilyen divatos sárvédő nélküli Csepel Royal t. színes bringát, ami ugyanolyan gyenge minőségű alkatrészekkel felszerelve mint anno az enyém, és ezeket a cangákat már nem 64 eFt-ért árulják.
Szóval sikerült találnom 2 hónap után egy szuper 1 colos karbon villát 23 cm-es nyakkal, ami beépítésre került a vázamba. Így némi súlytól is sikerült megszabadítani a kerékpárt, ami most nettóban 10,2 kg-ot nyom. A bringa mai visszatérésének örömére szépen lepucoltam és csináltam néhány képet is. Képek itt: Darázs reloded
Ha hétvégén kegyes lenne az időjárás, akkor kivinném egy körre a Panoráma útra. Már csak egy dolog van, ami zavar a bringámban, hogy a Schwinn-Csepel felirat ott díszeleg a vázon, - legszívesebben lekaparnám, vagy átfesteném, mert ez már régen nem egy Schwinn-Csepel, hanem annál sokkal, de sokkal jobb. Ez egy darázs! Az én darazsam! :-)

Nincsenek megjegyzések: