2010. február 10., szerda

Dolgozik a döggyár!

Sose értettem, hogy egyes népek miért nem a saját országukban ba**ák a ku**a anyjukat és termelik ott a mocskot. Nem is értem, hogy a T E V A miért nem a saját - vagyis nem is a saját - országában, Izraelben gyártja a gyógyszereket? Lassan már teljesen lemérgezi az egész Nagyerdőt és vele annak teljes növény- és állatvilágát és minket is futókat.
A durva az, hogy most már nem csak a gyógyszergyár környékén lehet érezni azt a kellemetlen maró szagot, hanem a szél ide is elhozza ahol lakom.
Senki ne mondja, hogy az a gyár jól működik és úgymond "zöld", amelyik ammóniához, de leginkább a Domestos szagához hasonló szagokat ereget. Lehet, hogy most mivel nincsenek levelek a fákon ezért jobban terjed a szag, de kizártnak tartom, hogy minden rendben lenne a T E V A környékén.
Amúgy van a gyár mellett egy hatalmas domb, ahol bizonyos urbán legendák szerint néhány vegyi anyaggal teli hordó el is tűnt, és aztán némi kavics réteg; -szóval ott is van valami huncutság és nem véletlenül van néhány kút is, ahol vízmintákat szokták venni.

Ma is kimentem futni és már Móricz Zsigmond krt. sarkánál, ami kb. 1 km-re van a gyártól érezni lehetett a Domestos szagot!
Ezért arra buzdítom akit csak teheti, hogy ne vásároljon a T E V A gyógyszereiből, mert akkor továbbra is terjeszkedni fog az üzem és még több helyet fog elvenni a Nagyerdőtől.
De ugye hát azt szokták mondani, hogy fejétől bűzlik a hal, mert azt is tenném a füstre, hogy a láng is nyaldossa, aki a különféle engedélyeket megadta a T E V A-nak; - ugye kedves debreceni honatyák. Ti laknátok ott a gyár mellett, akkor biztos lenne pampogás a szagok miatt! Ezért tőlem erre az estére és a választásokra mínusz egy szavazatot fogtok kapni!

Nincsenek megjegyzések: