2008. március 31., hétfő

Amit szabad Jupiternek...

Amit szabad Jupiternek..., avagy a kék rendszámmal mindent szabad?
Gondolom mindenki ismeri a fenti közmondást és ez annak az apropóján jutott ez az eszembe, hogy sétálgatok Debrecen gyönyörűnek mondott Piac utcáján, ahonnan valamennyi 4 és 2 kerekű benzinnel meghajtott jármű ki van tiltva, és ez böhöm nagy BMW bálna a Bikánál a Gara cukrászda előtt a díszburkolaton parkírozik.
Biztos valami nagykutya volt vele, mert diplomáciai rendszám volt rajta. Mellesleg a Bika hátsó részénél van a szállodának VIP parkolója is, de biztosan elromlott a GPS és a hotel bejáratához csak a legkönnyebben a díszburkolaton keresztül lehetett eljutni.
Most mondhatnám, hogy bezzeg én, meg bezzeg ha a Suzukival tennék ilyet...
De komolyan! Ilyenkor hol vannak a közterületes kékhuszárok, akik legalább megkérnék az öltönyös urat, hogy: "Ugyan már Te büdös köcsög, nem takarodnál le a burkolatról és húznád el a beled a parkolóba?" Egyetlen egy huszárka sem volt a platcon, pedig igazán jeleztem volna neki, hogy itt a baj nem kicsi! Ha csak a kék rendszámon múlik a parkolás a Piac utcán, akkor azonnal megfestetem. De azt hiszem, itt megint a fejben van baj, de anno Orwell is megmondta az Állatfarm c. művében: "Mindenki egyenlő, de vannak, akik egyenlőbbek a többinél."

Nincsenek megjegyzések: