2008. március 31., hétfő

Hogy mik vannak? - már a rendőrség tulajdonában?

A minap, 2008. február 26-án készítettem ezt a felvételt a telefonommal a Kossuth utcán. A fináncok, azaz rendőrök szépen kinyőtték magukat. Micsoda ződ csoda? Ha jól emlékszem talán Man vagy Mercedes busz volt. Nem semmi kis járgány!
Úgy vettem észre nem ez a busz az egyetlen darab, amit beújított a cég. A képre klikkelve még számos infót találhattok, hogy mennyi és milyen masinákra költött a cég. Ezek között több személygépkocsi és motorkerékpár található.





Íme az egyik libazavaró! A leírtak alapján ez a cucc még 245 km/h-ra is képes. Kérdem én! Ki, vagy kik ellen fogják majd bevetni ezeket a spéci járgányokat?
Nem igazán tom elhinni, hogy a nagyhalak után fognak majd eredni.
És ki fogja ezeket a vasparipákat megülni?
Nekem a legjobban a blokkot takaró burkolaton található EU-s matrica tetszik :)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Tigris úr!

A képen nem "finánc" (vám- és pénzügyőr) hanem határőr - azaz mostmár rendőrségi - hardverek láthatóak ... tisztelettel kérem javítani, a fináncok nem ilyenekre szórják a magyar / EU adófizetők pénzét.
Üdv;

oatbxl

Nuntius írta...

Ezeket a járműveket és még sokkal többet, az unió finanszírozta a Határőrségnek a Schengen alapokból, hogy védjék az unió külső határait. Nem a Magyar állampolgárok vegzálására lettek beszerezve, hanem az uazok, latviják, etz-k lettek az ikarus buszokkal együtt lecserélve a korszerű járművekre. A Határőrség a határvédelmet látta el, sok köze nem volt a rendőrséghez addig ameddig (2007.12.31-én) meg nem szüntették és be nem olvasztották a rendőrségbe. A Határőrség egy védelmi, katonai szervezet volt, válogatott emberanyaggal, komoly infrastruktúrával, kimagasló fegyelmi helyzettel. Összetartó jó csapat volt. Be lehetett volna úgy is olvasztani, hogy mint határrendőrség egyben marad a lecsökkentett állomány ahol még külső határok vannak és a reptereken. Szóval a cikk elég rosszindulatú és nagyon hozzá nem értő.