2008. április 15., kedd

Krémek

De szép is volna, ha most a különböző fagylaltok és krémek megtárgyalásáról szólna ez a bejegyzés, de sajnos a különböző kenceficéket szeretném Nektek bemutatni, amelyeket használok annak érdekében, hogy jobban menjen a futás, vagy hamarabb épüljek fel egy húzódásból, rándulásból.
Alapjában minden krémem hasonlóan működik, mert mindegyikben található mentol, vagy kámfor, amelyek vérbőséget okoznak, így fokozzák az adott terület vérellátását.
De egyéb hatóanyagukat tekintve már jóval különböznek egymástól. Korábban csak 1 terméket használtam, amire most is esküszöm, mert nálam nagyon jól bevált. De menjünk csak szépen sorjában végig rajtuk. Kaptok hozzájuk gyári leírást és privát véleményt is.




Naturland - Sport 100 ml
900-1100 Ft
Használata fokozott izomterhelésnél javasolt. Hatóanyagai javítják az izmok vér- és oxigénellátását, mérséklik a gyulladásos tüneteket, késleltetik az izomkifáradást. Alkalmas az izomláz csillapítására.
Véleményem szerint a legjobb! Sport előtt és után is használom. Ezen kívül még 10 ml-es kiszerelésben is kapható, az 120 Ft körül kapható a Rossmann drogériákban.
Sérülés után azonnal kifejti jótékony hatását és csillapítja a fájdalmas területet is.






Herbária - Fekete nadálytő balzsam 100 ml
800-900 Ft
A fekete nadálytő kivonatot már az ókori görögök és rómaiak a „sérv és csonttörés különleges orvosságának” tartották. Ma is jótékony hatású törések, zúzódások, ütések tüneteinek enyhítésére. A bőrbe masszírozva lazítja az izmokat. Könnyen felszívódik és gyorsan fejti ki hatását. A készítmény a hozzáadott mentol tartalomnak köszönheti jótékony, hűsítő hatását.
Véleményem szerint a hűsítő mentol elég soványka, vagy én vagyok már immunis a mentolra, de én nem igazán éreztem. A szülők érezték, mert kipróbálták. A húzódásomkor ezt is használtam. Szerintem használ! Ár/érték aránya miatt vettem ezt és nem a Naturlandost, ami kevesebb is (60 ml) és drágább is volt.


Novartis - Voltaren Emulgél 1% 30-50-100 g
600-1000 Ft
Rándulások, zúzódások, ficamok. Hatóanyaga a bőrön át a gyulladásos zónába behatolva, mélyen a fájdalom helyén fejti ki fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatását. Csökkenti a fájdalmas terület nyomásérzékenységét, a gyulladásos duzzanatot és mérsékli a mozgási fájdalmat.
Véleményem szerint nem rossz a termék. Sajnos az Ősök patikájában nem sok volt ebből, de szerintem jó termék. Mivel tartalmaz diclofenacum-ot, így fájdalomcsillapító hatása is van. Ezért javaslom kipróbálásra.



Vörös és Fehér Tiger balm
700-800 Ft
A Vörös vagy Fehér Tiger Balm-ot az egész világon sikerrel alkalmazzák izomfeszülések (pl. nyakmerevség), izom- és ízületi fájdalmak, porckorong- és keresztcsonti fájdalmak, reumás panaszok, lumbágó, isiász, sportsérülések esetén. Megfázásos tünetek enyhítésére, valamint viszketés és rovarcsípés kezelésére is jól használható.
Véleményem szerint az illatán és a lemoshatóságán kívül elég érdekes a krém. Leginkább illata alapján a mézesre hasonlít. Hatékonyságát nem tudom sem cáfolni, sem megerősíteni. Talán a sport megkezdése előtt nem rossz mint melegítő krém. De amúgy erősen placebós a dolog. Hinni kell benne és akkor tuti segít!



FLP - Aloe Heat Lotion 100 ml
3245 Ft
Mindannyian ismerjük a hosszú, dolgos nap utáni fáradt, fájó izmok borzalmát. Most már csak addig kell nyújtózkodnia, amíg el nem ér egy Aloe Heat Lotion tubust. A bőrpuhító, olajos-vizes krém melegítő anyagokat tartalmaz, amitől masszírozáskor kifejezetten ideális a fáradt, megerőltetett izmokra és a száraz bőrre. Az Aloe Heat Lotion olyan pH egyensúlyt fenntartó melegítő krém, melyet bőrsimító, relaxáló masszázshoz terveztek. Az Aloe Vera mélyreható ereje segít gyors enyhülést hozni a stressz, a sportolás, vagy a kemény munka okozta fáradt, fájó izmoknak.
Véleményem szerint, még csak egyszer használtam. Amikor bekentem a lábam, baromi gyorsan elkezdett melegíteni és egészen tartós volt. Az illata kegyetlen! A BenGay kutyafasza! A buszon én voltam az osztó. Állítólag szembe kerülve halálos! Teszt alatt a termék!



Naturland - Jégzselé 125 ml
500-600 Ft
Nevét a mentol és a kámfor hűsítő hatásáról kapta. Megnyugtatja és felélénkíti a fáradt testrészeket. Rendszeres használata különösen fokozott izomterhelésnél javasolt. Ajánljuk sportolás után a kifáradt izmok felfrissítésére, valamint az egész napos munkában igénybevett végtagok kezelésére. Alkalmazás: A készítménnyel bekenjük a fáradt testrészeket, majd a bőrbe masszírozzuk.
Véleményem szerint, ami nincs, mert ez egy nyereménykrém, amit majd valamikor 2 héten belül kapok meg. Gondolom, ilyen bekenem és lefagyok krém lesz. Remélem a mentol és a kámfor mellett lesz valami gyógyító hatása is!

Nincsenek megjegyzések: