2008. február 29., péntek

K.I.T.T. visszatért!

A mai este során K.I.T.T. visszatérésének voltam tanúja, ugyanis végigszenvedtem az Kinght Rider c. filmet (Trailerért klikk a képre).
A story nem volt túl bonyolult, mar az első 20 percben lehetett tudni, hogy a csodaautóval felvértezett csapat, legyőzi a gonoszokat és gátat szab a világméretű háborúnak. Persze K.I.T.T. itt is megvillantja varázslatos képességeit, de jóval kevesebbet, mint annak idején David Hasselhoff-fal. Nagyon sok olyan dolgot nem tud az új autó, amit a régi - Pontiac Trans Am - tudott, pl. nincs benne turbo boost, SPM fokozat, katapult ülés, csörlő, füst generáló és sok egyéb trükk, amit Bonnie (a technikus jány) részről részre beleépített a kocsiba. Jaa és nem utolsó sorban az autó is más, mert most egy Ford Shelby Gt500-as, ami az életben egy 5,4 literes Triton V8-as. Azt hiszem rúgós kis gép lehet, de ha jól tudom ezek a buzi amcsik Európába nem is terveznek értékesítést.

Visszatérve a filmhez, itt inkább a story vitte el a fő hangsúlyt és kevésbé a járgány. Annak idején amikor még a régi K.I.T.T. volt, csak magáért az autóért néztük a filmet. (A főcímért klikk a képre) Az tetszett, - de ezt már az amerikai filmesek elsütötték a Starsky and Hutch filmben - hogy az öreg David Hasselhoffot is előkaparták két detoxikálás között, és őt mint a főszereplő eltűnt és semmiből újra előkerülő apjaként ismerhette meg a néző. Senki ne gondoljon itt óriási apa-fiú párdbeszédre és összeborulásra. Jött látott és ment, semmi extra.


Ami viszont az extra, az most következik, és ígérem ettől mindenki le fog menni hídba legalább kétszer. Nem csak erre a pazar képre gondolok, hanem arra a kis videóra, amit akkor tudsz megtekinteni, ha a képre klikkelsz.

Kár, hogy annak idején amikor a S. Anna és a magyar Kylie versenyzett, nem neveztem be ezt a produkciót is. Szerintem ez mindent visz, különösen a boás rész.



Zárásként még 1-2 gondolat. Én annak idején K.I.T.T.-en nevelkedtem és nem titkolom vasárnaponként még most is belecsöppenek egy-egy Knight Riderbe ebéd előtt. Annak, aki szintén ezen nőtt fel, annak esetleg javaslom, hogy nézze meg a filmet, de azért ne várjon Oscar-díjas produkciót.

Jó szórakozást!

Nincsenek megjegyzések: