2007. november 14., szerda

Hervis! Mi az?

Ma délután úgy döntöttem, hogy munka után kilátogatok már a Cora mellett nemrégiben épült Hervisbe, melynek megnyitása sem volt botrányoktól mentes, mivel állítólag nem rendelkezett minden engedéllyel a z osztrák tulajdonos és a megnyitót követő napon már be is zárták az egész kócerájt.
Azóta újra kitárta kapuit a fent említett áruház, leadták a lét a megfelelő zsebbe, így most már zavartalanul adhatják a jobbnál jobb világ márkákat, a tucatárut, a sportra oly éhes népnek, aki eddig még soha nem vásárolt mackó alsót és polármelegítőt. Kb. olyan érzésem volt, mint amikor behozták Magyarországra az első mountain bike-kokat és mindenki meg volt veszve a kínai és tajvani szarért.
Szóval buszra szálltam és irány a Hervis! Célom az lett volna, hogy nézzek valami új úszógatyát és szemüveget, mivel sajnos mind a kettőt megette a klór és néha elég ciki, amikor elrugom magam a faltól, hogy a szemüveg lecsúszik a szememről, a gatyám pereme pedig visszahajlik a hullámtól. A másik dolog,amit igazán meg szerettem volna nézni, az pedig a futóruházat lett volna, némi nadrág és póló.
Megérkeztem a hátizsákommal, benne 1 kg alma, se tároló rekesz, se szekrény semmi. végül a pénztár mellé tudtam lerakni a biztonsági őrhöz, de Ő legalább jófejből felajánlotta, érezve a nehézségét és hiányosságát az üzletnek.
Lényeg a lényeg, egy darab úszócucc nem volt, bár az Arena jel ki volt téve - talán majd valamikor lesznek ilyen termékek is. Akkor mondom megnézem a futós termékeket, de itt sem volt igazán szerencsém, mert cipőn kívül semmi nem volt. Persze volt itt is noname, egy vagy két modell Reebok, Adidas, Nike. De a teljes paletta a fasorban sem. olcsók is voltak és szarok is. A talpuk olyan kemény volt mint állat. Ezekben az lenne a lényeg, hogy elnyeljék az út és a boka közötti ütődést, persze figyelembe véve a talp boltozatát. Erről nagyon részletes ír a Saucony.
Vadászok nagy nehezen egy eladót, kérdezem, véletlenül Saucony cipő, vagy ruházat? Mint aki életében nem is hallott volna ilyet. Ez kb. olyan, mintha egy autó kereskedőt megkérdeznének arról, hogy tudja, hogy mi az, hogy BMW? Szóval ez a bolt egy nagy vicc! Nem volt semmi csak sícuccok - tudom szezonja van - és gagyimackó ruha és focilabda.
Kicsit olyan érzésem volt, mintha egy konténernyi ügyesen hamisított kínai cucc lett volna. A durva túrakabátok is, amik általában minimum 20 eFT körül vannak, itt 10 eFt. Azért ennyire nem lehet akciózni.
Első blikkre nálam a Hervis 0 pontot kapott, el is húztam a Corába és vettem 3 doboz Minna savóitalt, mert abba legalább magyar cucc van és nem valami gagyi kínai.

Nincsenek megjegyzések: