2007. november 16., péntek

Most már nagy a baj!

Szinte 99%, hogy az alaplap döglődik, és a rendszeres leállás következtében az XP is kezd elhasalni. Ennek eredménye az, hogy néhány weboldalon dőlt betűket jelenít meg a gépem. Erről már írtam november 8-i bejegyzésemben. Eddig azt gondoltam és be is jött, hogy ha bekapcsolást követően /ami hajszárító nélkül kb. a 6-7. próbálkozásra sikerül/ hajtom a Win Media Playert durva képi megjelenítésekkel, akkor nem áll le. De most már ez sem segít, mert így is leáll. Arról nem beszélve, hogy így viszont olyan szinten lassul le a vas, hogy mint a régi gépeknél, várni kell, hogy megjelenjenek a leütött karakterek, pedig 1 Gb RAM-ot vettem bele /de minek??/ Aztán az sem mellékes, hogy egy hajszárítóval indítom be az egész gépet - most is ide van készítve. Hót gáz!!!
Az alaplapra integrált hálókártya már régen meghalt. Ez még akkor derült ki, amikor behozták a netet és nem volt feltöltési sebesség. de ezt megoldottam egy használt cuccal.
Sajnos most is erre készülök, mert ez már nem állapot, hogy állandóan lerohad, csak meg kell nézni a típusát és irány a bontó! Lassan már egy újat vehetnék az alkatrészek árából!

Nincsenek megjegyzések: