2007. november 26., hétfő

Újra a kalória- és sport-szakértőmnek!

Tisztelt Szakértő Úr!
Tehát a rosszul kalibrált eszköz, az a futópad, amelyiken valószínű Ön futhatott /vagy nem/, ugyanis ezeken a padokon nincs lehetőség kalibrálni se a magasságot, sem a nemiséget, se a pontos születési időt, se a HR max-ot, se a HR sit-et, se a VO2 max-ot, úgy mint a Polar órámon. Gondolom biztosan látott már olyen felvételt a televízióban, amikor egy sportoló egészségi, edzettségi állapotát mérik fel. Csak halkan megsúgom, Polar órát és jeladót használnak!!! Akkor ez egy hibás mérőeszköz? Visszatérve, ha én ezeknek a padoknak hinnék akkor alkalmanként 1000 körüli kalóriákat égetnék. Jómagam Technogym padokon futok, pl egy ilyenen. Azt elárulom Önnek, hogy az elégetett kalória mértéke nagy részben függ a személy edzettségi állapotától, attól, hogy az edzés előtt mennyi táplálékot vitt be a szervezetbe és attól, hogy edzés közben mennyi folyadékot fogyasztott el, ugyanis folyadék bevitelével csökkenthető a pulzus, így a szív kevesebbet dolgozik, ergo nincs akkora mértékű , amúgy jó időben a DEACkalória égetés.
A számokon nem lovagolnék, azt meghagyom Önnek! Javaslom, tanulmányozza a Polar órák által nyújtott szolgáltatásokat és aztán vitázhatunk tovább a kalibrál kardiogépekkel kapcsolatban. Egy kis segítség: Polar órak.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Tigris,

Távol álljon tőlem a vita. Csak annyit szeretnék zárásul megjegyezni, hogy a kalibrálás nem csak az adott személyhez történő hozzáigazítást jelenti, hanem azt is, hogy egyáltalán pontosan mérjen valami ... ha valami pontatlanul mér, akkor tökmindegy hogy mennyi a HRmax, meg ilyesmi ... egyszerűen hibás lesz az adat amit jelez. És ez félrevezeti a használót. Edzés esetében ez egészségkárosításhoz is vezethet.